Párbeszéd: az autópályákat is ellopja a Fidesz

Belföld, 2021.06.18

A Párbeszéd szerint a Fidesz a választások előtt az autópályákat is el akarja lopni.

Dorosz Dávid, a Párbeszéd elnökségi tagja, Pest megye 5. számú választókerületének képviselőjelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt napokban megjelent a hír, hogy a Fidesz 35 évre koncesszióba szeretné adni a magyar útpályarendszer jelentős részét, vagyis 35 évre a közös nemzeti vagyonból a "haveroknak" akarja kisajátítani az emberek mindennapjai szempontjából kiemelt jelentőségű úthálózatot.

Hangsúlyozta: ez megint "a fideszes egy százalék bizniszéről szól", amelynek az árát a 99 százalék fogja megfizetni, ahogyan az például a trafik- vagy a kaszinókoncessziónál történt. Ez csak arról szól, hogy a Fidesz még a választások előtt "ki akarja menekíteni és el akarja lopni a közös vagyonunkat" - fogalmazott.

Megjegyezte: mindennek az eredménye az lesz, hogy az úthálózat állapota romlik, a matricadíjak emelkednek.

Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy a Fidesz még a választás előtt meg akarja kapni a koncessziós díjat.

Kijelentette: azt üzenik mindenkinek, aki azon gondolkodik, hogy pályázik a koncessziós kiírásra, ne tegye, mert 2022-ben a kormányváltás után "egy fillért sem fogunk fizetni".

A két politikus sajtótájékoztatója előtt "Az autópályákat is ellopja a Fidesz" feliratú molinót tettek ki a budapesti M1-M7 bevezető szakasz fölé.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!