Párbeszéd: el kell törölni a kiemelt beruházásokról szóló törvényt!

Belföld, 2022.09.15

A Párbeszéd újra benyújtotta azt a módosító javaslatát, ami eltörölné a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokról szóló törvényt - közölte a párt frakcióvezető-helyettese.

Szabó Tímea csütörtöki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a törvény 2006-ban lépett életbe, de amíg 2006 és 2010 között összesen 24 ilyen beruházás zajlott, 2010 óta már több, mint háromezer.

A képviselő kijelentette, hogy egy kiemelt beruházásról szóló döntés teljesen figyelmen kívül hagyhatja az önkormányzat határozatait, például felülírhatja a szigorúbb helyi építési szabályzatot.

Az eseményen részt vett Kökény Dalma, Zugló-Alsórákos önkormányzatiképviselő-jelöltje, aki arról beszélt, hogy a Bosnyák téren az "emberek feje felett" és megkérdezése nélkül kezdődött egy ilyen beruházás. Egy betongyár épül oda, ahol régen közpark volt, "égig érő házak, gyakorlatilag egy helyi Manhattan" épül oda, ahol egy, a közérdeket valóban szolgáló beruházás valósulhatna meg - fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta, hogy továbbra is tiltakoznak és folytatják a beruházás ellen korábban megkezdett aláírásgyűjtést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!