Párbeszéd: hívja vissza a kormány Magyarország oroszországi nagykövetét!

Belföld, 2023.03.18

A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy hívja vissza Magyarország oroszországi nagykövetét, és nyilvánítsa nem kívánatos személynek Oroszország nagykövetét Magyarország területén - mondta a párt szóvivője szombati budapesti, online is közvetített sajtótájékoztatóján.

Barabás Richárd felidézte, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz ellen.

A Párbeszéd fontosnak tartja annak kimondását, hogy Oroszország háborús agresszor, Vlagyimir Putyin pedig háborús bűnös, bíróság elé kell állnia - fejtette ki.

A szóvivő jelezte ugyanakkor, hogy a nagyköveti szintű kapcsolatok megszüntetése nem jelenti a diplomáciai kapcsolatok megszakítását Oroszországgal. Biztonságpolitikai, energiabiztonsági, gazdasági kérdések miatt nem lehet és nem lenne célszerű megszüntetni a kapcsolatot - tette hozzá.

A Párbeszéd emellett felszólítja a fideszes parlamenti képviselőket, hogy szavazzák meg Finnország és Svédország NATO-csatlakozását - közölte Barabás Richárd.

Európa biztonságpolitikai érdeke, hogy erős legyen, és "ne engedjük, hogy el tudjon terjedni az orosz agresszió, amely lángba borította Európát" - fogalmazott a Párbeszéd szóvivője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!