Párbeszéd: le kell állítani a Fertő tavi beruházást

Belföld, 2021.09.16

A Párbeszéd azt ígéri, hogy 2022-es kormányra kerülése esetén leállítja a Fertő tóhoz tervezett harmincmilliárd forintos beruházást.

Jakál Adrienn, a Párbeszéd elnökségi tagja csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta, hogy őt, mint soproni önkormányzati képviselőt, illetve Kocsis-Cake Oliviót, a Párbeszéd parlamenti képviselőjét sem engedték be az építkezés lezárt területére.

A politikus, aki az ellenzéki előválasztáson képviselőjelöltként indul a Győr-Moson-Sopron 4. választókerületben, azt állította, hogy jogtalanul és méltatlan módon bontották le a Fertő tavi cölöpházakat. Volt köztük olyan, amit a tulajdonos engedélye nélkül bontottak el, akinek később még egy húszmillió forintos csekket is kiküldtek - rótta fel.

A mostani projekt harmincmilliárd forintba kerül, négycsillagos szállodát, kikötőt, sportkomlexumokat terveznek, miközben nem veszik figyelembe a környezetet, az állatvilágot - jelentette ki. Hozzátette, ebből a pénzből egy észszerű, természetközeli fejlesztést is meg lehetne megvalósítani.

2022-ben leállítjuk a fejlesztést, és Mészáros Lőrincnek ki fogjuk számlázni azokat az összegeket, amiket a cölöpház-tulajdonosoknak adott - mondta Jakál Adrienn, közölve: ha bekövetkezik a kormányváltás, azonnali hatállyal felfüggesztik a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezetését.

A Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea arról beszélt, hogy a Fertő tó tipikus példája annak, hogy a kormány mit művel az országgal, a természettel. Gyakorlatilag Orbán Viktor kormányzása arról szól, hogy "hogyan lehet mindent lenyúlni, ami eddig a magyar embereké volt", hogyan lehet elpusztítani a klímaválság közepén a zöldet, a természetet és mindent betonba önteni - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!