Párbeszéd: tegyék ingyenessé az M0-ás használatát!

Belföld, 2023.09.13

A Párbeszéd petíciót indít annak érdekében, hogy tegyék ingyenessé az M0-ás autópályát.

A párt társelnöke egy szerdai, online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a kormány a teljes M0-ást fizetőssé akarja tenni, ami "nemcsak autósüldözés, hanem városlakómérgezés is egyben".

Tordai Bence hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben Budapesten és Pest megyében közel négyszázezerrel nőtt a forgalomban lévő autók száma. Az országgyűlési képviselő szavai szerint a főváros vezetése, Karácsony Gergely főpolgármesterrel az élen, "heroikus küzdelmet folytat" egy élhető városért, ahol jól lehet közlekedni, azonban a kormány "a legkevésbé sem támogatja ezeket a budapesti törekvéseket".

Barabás Richárd, a párt szóvivője leszögezte, hogy "nem autósok ellen vagyunk", mert a gépjárművek hasznosak lehetnek a mindennapok során. A Párbeszéd azonban azt szeretné ha a városokon belül inkább a gyalogos közlekedés vagy a mikromobilitási eszközök használata kerülne előtérbe - tette hozzá. Újbuda alpolgármestere ehhez kapcsolódva felidézte az úgynevezett 15 perces város koncepcióját, ami úgy írt le, hogy a legfontosabb szolgáltatások sétatávolságra vannak az emberek lakóhelyétől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!