Pécsi önkormányzat: meggyanúsította a rendőrség a közterület-felügyelet vezetőjét

Belföld, 2022.08.18

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, ezért közszolgálati jogviszonyát felmentéssel megszüntetik - közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

A helyhatóság közleménye szerint egy feljelentés alapján indított nyomozás során a rendőrség, az önkormányzat előzetes értesítésével, folytatott vizsgálatot a Pécsi Közterület-felügyeletnél, ennek következtében történt meg a gyanúsítás, amelyről a rendőrség hivatalosan is értesítette az önkormányzatot.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében "egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni".

Ennek megfelelően a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kell hozni, ezért a polgármester haladéktalanul kezdeményezte a rendkívüli közgyűlés összehívását - olvasható a közleményben.

A felügyelet vezetőjét a közlés szerint a közgyűlés nyílt pályázaton választotta ki 2017 januárban.

A helyhatóság a nyomozásra való tekintettel, annak lezárásáig nem ad további tájékoztatást az ügyről - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!