Pénteken indul a Szeged International Airshow

Belföld, 2021.09.08

Pénteken, erős kezdéssel nyitja meg kapuit a háromnapos Szeged International Airshow, ahol a szervezők eddig soha nem látott éjszakai látványshow-val és több mint 10 nemzet legjobb pilótáival kápráztatják el a közönséget.

SZIA-2021-Promo
A repülőnap programjai szeptember 10-én, pénteken délután fél 4-kor kezdődnek. Elővételben és a helyszínen is lehetőség lesz háromnapos bérletet és napijegyeket váltani a www.tixa.hu oldalon. A legnagyobb repülőgép rajongók, a gyerekek számára továbbra is 14 éves kor alatt ingyenes a belépés. Fontos információ viszont, hogy a rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek vehetnek részt!

Néhány programelem a showból:

  • A repülőnap 16:00-kor egy különleges statikus MIG21 vadászgép névadó ceremóniájával kezdődik, melyet Magyari Béla-mérnökezredes, kiképzett űrhajós nevével látnak el. A vadászgépet egész hétvégén testközelből csodálhatják meg a látogatók.
  • The Pioneer Team 4 gépes köteléke, az Olasz műrepülő csapat 2016 óta a közönség örök kedvence. Idén az éjszakai látványshow egyik különleges produkciójaként térnek vissza Szegedre, ahol a 4 gép egyszerre fog látványshowt varázsolni.
  • Luca Bertossio vitorlázó műrepülő világbajnok, aki a gravitációt meghazudtolva, motor nélkül rajzol az égen.
  • AeroSparks angol kétgépes kötelék, akik péntek esti pirotechnikai látványshow záróprogramjaként várják majd az érdeklődőket.
  • Látható lesz a kassai Retro Sky Team, a német műrepülő bajnok Dr. Martin Graf, a dán Rvators 5 gépes köteléke és a francia bajnoknő, Mélanie Astles is.
  • Szombaton délelőtt a rendezvény nemzetközi bemutatórepülésekkel folytatódik, majd délutántól egészen este 7 óráig tart a légi parádé, kötelékrepülésekkel és hőlégballon-seregszemlével. Vasárnap pedig 10-től 15 óráig családi piknik és a “levegő bajnokai” teszik izgalmassá a programot.
  • A magyar produkciók közt szerepel az L-29 Delfin sugárhajtású vadászgép, valamint a Li-2-es repülőgép és a Mi-2-es helikopter bemutatója, továbbá mások mellett műrepülő bemutatót tart Besenyei Péter és Vári Gyula és még sokan mások.

Nem csak a földről nézve lesznek érdekes programok, hanem fentről nézve Szegedet is megcsodálhatjátok majd a kilátogatók. Egész hétvégén lehetőség lesz 8-10 perces sétarepüléseken részt venni és egy életre szóló élményt begyűjteni az airshow népszerű repülőgép- és helikoptertípussal is.

A Szeged International Airshow az ország egyik legnagyobb repülős rendezvénye, ahol egy régi hagyományt gondoltak újra a Szegedi Repülőtéren. 3 nap mely a repülésről, a repülőkről és a repülősökről szól!
(Webrádió)

Címkék

Szeged International Airshow

Galériánk

SZIA-2021-Promo SZIA-2021-Promo
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!