Péntekig elbontják az óriáskereket

Belföld, 2024.01.10

Vasárnap este utoljára forgott az óriáskerék, a Szeged Eye szétszereléséhez már másnap hozzákezdtek, a bontás pedig péntekig tart.

Óriáskerék bontás
December 24-én délben bezárta kapuit a Szegedi Karácsonyi Hetek, az óriáskerék pedig január 7-ig vitte fel 50 méter magasba az érdeklődőket.  

A Szeged Eye vasárnap este lendült utoljára mozgásba, a szétszereléséhez pedig már hétfőn hozzáláttak. Több kamion és daru is érkezett a szegedi Dóm térre, hiszen a roppant méretű óriáskerék darabjait ezekre rakják majd fel. A csípős hideg ellenére az óriáskerék tulajdonosa tartani tudja az ütemtervet, így péntekre újra üresen áll majd Szeged legszebb tere, hogy 2024 karácsonyára ismét megteljen árusokkal és érdeklődőkkel.  

A zárt gondolákat is leszerelték már és sorban várják, hogy újra Gyulára szállítsák, hiszen az óriáskerék innen érkezett és ide is tér vissza.  

Szeged karácsonyi díszkivilágításának leszerelését a fagyok miatt még nem tudta megkezdeni a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft; ugyanakkor amint megszűnnek a mínuszok a Dugonics téren felállított fényszarvast is darabokra bontják a szakemberek és raktárba kerül, akár csak a többi karácsonyi elem.

A szegediek karácsonyfáját is hamarosan elbontják, amelyet idén szintén egy nagylelkű helyi család ajánlott fel a Tárogató utcából, vélhetőleg mulcsként végzi majd. A Kárász utcán elhelyezett fényfüzérek és organikus gömbök sem világítanak már, ezeket szintén a fagyok megszűnte után bontják el a szakemberek.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!