Péntektől akár a Móra parkban is mozizhatunk

Belföld, 2021.09.02

A nemrégiben teljesen megújult Móra Ferenc Múzeum előtti téren nézhetünk mozifilmeket szeptemberben. A szabadtéri vetítéseken főként régi nagy klasszikus filmalkotásokat nézhetnek újra ingyenesen az érdeklődők.

Móra mozi
Szeptember 3-tól már nem csak az új szökőkút muzsikája és vízcsobogása vonzza a Móra parkba a szegedieket, hanem a filmek varázsa is. A Belvárosi Móra Mozi névre keresztelt program olyan mozisikereket hoz el a múzeum elé, melyek méltán számíthatnak nagy érdeklődésre.

Indításnak szeptember 3-án mindjárt itt lesz a Cápa című produkció, amely Steven Spielberg egyik legelső mozisikere volt. Az 1979-ben bemutatott amerikai thriller vetítése pénteken este 7 órától indul. Egy régi magyar klasszikussal folytatódik a programsorozat szombaton, szintén este 7-től. A Kemény kalap és krumpliorr egy évvel korábban került a mozikba, mint a Cápa, de legalább annyian látták, mint a borzongató amerikai filmet. Vasárnap egy valamivel frissebb alkotás, a Csokoládé című angol-amerikai romantikus vígjáték igyekszik megdobogtatni a férfi és női szíveket.

Szeptemberben minden hétvégére terveznek vetítéseket a Belvárosi Mozi munkatársai a térre. Jövő hét pénteken például egy régi magyar sikerfilm, a Ripacsok kerül terítékre, majd a szintén magyar Szerelmesfilm jön, az Oscar-díjas Szabó István rendezésében. A szerelmes hétvége vasárnap is folytatódik, ugyanis ekkor a Szerelmes Shakespeare című mozisikert láthatja a nagyérdemű a csillagok alatt.

Ahogy haladunk a hónap vége felé, vélhetőleg egyre jobban fel kell majd öltözködni az esti vetítésekre, de azért megéri ellátogatni a Móra Ferenc Múzeum elé, ugyanis olyan filmek várnak még ránk, mint a Frida, a Moszkva tér, vagy az Eldorádó. A vetítések természetesen ingyenesek, párnát, pulcsit és nasit viszont érdemes mindenkinek magával vinni esténként.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!