Pénzbüntetésre ítéltek egy erőszakos futballszurkolót Heves vármegyében

Belföld, 2024.04.08

Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt pénzbüntetésre ítéltek egy férfit, aki Andornaktályán, egy futballmérkőzésen megütött egy játékost - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint az eset 2023. április 22-én, az Andornaktálya SE - Gyöngyöshalász SE vármegyei első osztályú labdarúgó mérkőzésen történt, ahol a hazai és a vendégcsapat egy-egy futballistája dulakodni kezdett. Az Andornaktálya játékosának édesapja a történtek láttán a nézőtérről a játéktérre rohant, ahol hátulról, ököllel tarkón ütötte a fiát lökdöső sportolót, majd kiszaladt a pályáról.

A szóvivő jelezte: a büntető törvénykönyv alapján szigorúbb megítélés alá esik a köznyugalmat megzavaró garázdaság, amennyiben azt nyilvános rendezvényen követik el. Ezért a bíróság - az Egri Járási Ügyészség indítványával egyetértve - 330 000 forint pénzbüntetést szabott ki a férfira, továbbá egy évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezett sportesemények látogatásától.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!