Petrának gyűjtöttek

Belföld, 2022.09.18

Szegedi és a megyeszékhelyen jól ismert hírességek fogtak össze a hétvégén, hogy egy rendkívül ritkai genetikai betegséggel küzdő kislánynak segítsenek.

Petrának gyűjtöttek
A Makkosház városrész lakóinak biztosan nem kell bemutatni a Deák Emese által megálmodott Mese Mesebeli Cukrászdáját, hiszen az egyedi vendéglátóhelyről már messziről látszik, hogy itt bizony valami különleges koncepciót valósítottak meg. Deák Emesét és Füredi Lászlót megérintette a mindig mosolygó, életvidám, de ugyanakkor súlyos genetikai betegséggel élő Józsa Petra Hanna története. A mindig vidám, jelenleg 10 éves kislány egy nagyon ritka genetikai rendellenességgel született. Petra az úgynevezett MAFB gén mutációban, multicentrikus carpotarsalis osteorysis szindrómában szenved, amelyhez sajnos hipotónia (laza, gyenge izomtónus) és lissencephalia (kisebb agyi fejlődési rendellenesség) is társul.

Petra betegségére sajnos nincsen gyógymód és mindössze 50 hasonló esetről tudnak világszerte. A betegség velejáró tünete, hogy a végtagokból felszívódnak a csontocskák. Mint Petra édesanyja, Marcsi beszámolt róla, már pár hónaposan tudták, hogy valami nincs rendben, és amikor egy évesen még felállni sem tudott, megkezdődött a család azóta is tartó kálváriája. Petra édesanyja azonban nagyon bizakodó, mindent megtesz kislányáért, hogy könnyebb élete legyen, abban reménykednek, hogy egyszer lesz gyógymód a betegségére.  

A Makkosházi körút 7. szám alatt működő Mese Mesebeli Cukrászdája szívén viseli Petra sorsát, hiszen a tavalyi év végén mintegy másfél tonna kupakot gyűjtöttek össze a kislánynak, mostani akciójuk ennek a korábbinak a folytatása. A hétvégén szegedi hírességek, illetve olyan Szegeden élő sportolók segítettek pénzt gyűjteni a kislánynak, akik sportteljesítményük kapcsán ismertek és elismertek a napfény városában. Talán senkinek sem kell bemutatni Dj Dominique-ot, alias Várkonyi Attilát, aki örömmel állt a kezdeményezés mellé, akár csak Bánhidi Bence, Mikler Roland, Kárász Anna, valamint Bigiboy és DJ Harmath.  

A Pick Szeged csapatának világklasszis kézilabdázója vasárnap 15 órakor érkezett a cukrászdához, hogy személyesen osztogassa a labda helyett a gombócokat. Bencéről gyorsan kiderült, hogy nem csak a gólszerzésben elsőrangú, hiszen szinte azonnal beletanult a fagylaltos munkakörbe. A Pick Szeged beállósa kérdésünkre elmondta, hogy szivesen állt a jótékonysági esemény mellé és mindent megtesz annak sikeréért. Egyébként láthatóan fellendült a forgalom, amikor a Pick csapatkapitánya állt a pult mögé, sokan készítettek fotót is a kézilabdázóról.  

A cukrászda egyébként a hétvégén eladott fagylaltok bevételének 30%-át ajánlotta fel Petra gyógykezelésére, de további támogatáson is gondolkoznak.  

Petra édesanyja kérdésünkre elmondta, hogy a mostani jótékonysági eseményen befolyt összeg minden egyes forintját a kislányra fordítják, jelenleg egy nagyobb autóra gyűjtenek, amelyben elfér az elektromos kocsija, ugyanis nagyon nehezen mozog. A jótékonysági rendezvény a jövőben is folytatódni fog. Aki szeretné Józsa Petra Hanna gyógykezelését támogatni, az alábbi számlaszámon megteheti:

OTP Bank, Józsa Petra Hanna
11773353-02233646

Aki utal, a közlemény rovatba mindenképpen írja be, hogy "Támogatás" vagy "Adomány". A család mindenkinek köszöni a támogatását.
(Webrádió)

Címkék

Józsa Hanna Petra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!