Porga Gyula: több mint ötmilliárd forintból újulhatnak meg belterületi utak Veszprémben

Belföld, 2021.09.17

A Modern városok program támogatásával több mint ötmilliárd forintból újulhatnak meg belterületi utak Veszprémben - mondta a város polgármestere pénteken a munkálatokkal elsőként érintett utcában tartott sajtótájékoztatón.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházásoknak jövő évben el kell készülniük, mert 2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa lesz. A munkák a Modern városok program 4,5 milliárd forintos központi költségvetési támogatásából, valamint 800 millió forint önkormányzati forrásából valósulnak meg.

Ahol szükséges, az útfelújítások előtt a közmű rekonstrukciókat is elvégzik, az erről szóló közbeszerzésen még idén nyertest hirdetnek - közölte a polgármester.

Porga Gyula tájékoztatása szerint az építési engedélyhez kötött teljes útrekonstrukciók közül jövő héten egy belvárosi utcában, a Festő utcában adják át elsőként a munkaterületet a kivitelezőnek, a nagyfelületű útfelújításokra pedig várhatóan év végén zárul a közbeszerzés.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a Modern városok program veszprémi elemeit a helyiek írták, hiszen olyan beruházásokat végeznek el, melyek régi igényei voltak a Veszprémben és a térségben élőknek. Ilyen a belterületi útfelújítások mellett a 8-as és 82-es főutak összekötése, amely a Veszprém Aréna megközelítését is megkönnyíti majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!