Potápi Árpád János: Magyar szemmel címmel fotópályázat indul

Belföld, 2021.04.28

Magyar szemmel címmel fotópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amely a Kárpát-medencében, az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok jelentkezését várja - jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János kiemelte: az a céljuk, hogy az elmúlt időszak számos nehézsége és kihívása után a pozitív dolgokra koncentráljanak és bemutassák "a minket körülvevő csodákat".

A nemzeti újrakezdés éve keretében meghirdetett fotópályázat két témára épül: a csodás helyek bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés - ismertette.

Az államtitkár célként fogalmazta meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítsék a köztük lévő kapcsolatot és vizuális formában mutassák be együtt a magyarok helyzetét, hangulatát és érzéseit.

A pályázatra április 28-ától május 23-án éjfélig lehet jelentkezni a www.kulhonimagyarok.hu oldalon található felhívás szerint. A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma), mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma) és ifjúsági kategória (két téma). A témák között szerepel az újrakezdés, valamint a csodás helyek bemutatása, az ifjúsági kategóriában pedig "tanulni kell, szeretni kell" címmel olyan fotókkal is lehet jelentkezni, amelyen a pályázók bemutatják otthoni tanulós környezetüket vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket.

Minden kategória összes témájában az első helyezett 300 ezer forint, a második 200 ezer forint, a harmadik pedig 100 ezer forint nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

A felhívás részletei a www.kulhonimagyarok.hu oldalon olvashatók, az erről szóló videó a https://fb.watch/58MeGDQRRD/ linken érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!