Praktikus segítség a hétköznapokban: a gyógyszeradagoló doboz

Belföld, 2019.06.23

Amíg csak napi egy-két gyógyszert kell bevenni, vagy beadni egy hozzátartozónak,addig általában nincs gond, mert könnyű nyomon követni a napi mennyiségeket. Ahogy azonban egyre több tablettát ír fel az orvos, már nem is olyan egyszerű fejbentartani az adagolást.

Gyógyszeradagoló doboz
Ilyenkor jöhet jól egy praktikus kis segítség: egy gyógyszeradagoló doboz, aminek a használatával garantáltan nem felejti majd el bevenni a szükséges pirulákat.

A gyógyszeradagolás nem gyerekjáték!

Egy-egy komoly betegség esetén az orvos a gyógyszerek olyan kombinációját írja fel, ahol minden egyes tablettának megvan a maga szerepe. Ezért is fontos, hogy az összes orvosságot bevegye a beteg, és ne csak találomra „szemezgessen” a dobozokból. A rutin azonban nagy úr: megesik, hogy oda sem figyelünk, csak a szín vagy a doboz alapján bekapunk valamit.

Talán Ön is járt már úgy, hogy ott állt a gyógyszeres szekrény előtt, és azon tűnődött, hogy vajon minden orvosságot bevett-e. Vagy azon, hogy nem szedett-e be többet az egyikből. Ez sajnos megesik, ha a tabletták nincsenek rendszerezve, és napokra, illetve napszakokra kiadagolva. Ez különösen az idősebb hozzátartozók esetén jelent gondot, akik gyakran nem is látják már jól a dobozokon lévő feliratokat.

A gyógyszeradagoló nemcsak biztonságos, de praktikus is

A gyógyszeradagoló dobozok két legnagyobb előnye a praktikum és a biztonság. Az utóbbit nem is kell magyarázni, hiszen, ha előre kiadagoljuk a gyógyszereket, akkor biztosan nem felejtünk el bevenni semmit. Továbbá az sem fordul elő, hogy véletlenül több szemet veszünk be az egyik orvosságból.

A gyógyszeradagolók emellett praktikusak is, hiszen akár egy utazásra is magunkkal vihetjük őket, így az otthon előre kiadagolt pirulákat bárhol és bármikor egyszerűen bevehetjük.

Gyógyszeradagoló dobozok minden igényre

A gyógyszeradagolók között mindenki találhat az igényeinek leginkább megfelelőt. Léteznek egyszerű tárolók, de olyanok is, amikkel porítani lehet, illetve kettévágni a tablettát, ha arra van szükség.

A minden napra más színű dobozokkal a reggeli kapkodásban is gyorsan bevehetők az orvosságok, és biztos lehet benne, hogy semmit nem felejt ki. Ez a megoldás az idősebbek számára is jó döntés, hiszen nemcsak a feliratok segítenek a megfelelő nap kiválasztásában, hanem a különböző színek is. A reggeli, déli, esti és éjszakai adagok ráadásul külön rekeszekben kapnak helyet, hogy még könnyebb legyen a pirulák kezelése.

A digitális gyógyszeradagoló leginkább a világjáróknak tehet nagy szolgálatot, hiszen egy utazás alatt könnyű kiesni a napi rutinból, és megfeledkezni az orvosságokról. Ez az eszköz ugyanis riaszt az előre beállított időpontokban, így Ön bárhol is legyen, nem feledkezik meg a tablettáiról. Emellett nagyobb méretű pirulák, illetve vitaminok tárolására alkalmas dobozok is megtalálhatók az Értéksziget webáruházában.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!