TV műsor

Próbaidő alatt volt a Fejér megyei halálos cserbenhagyásos gázolás gyanúsítottja

Belföld, 2020.03.11

Büntetett előéletű, korábban hasonló jellegű bűncselekmény miatt bíróság elé került, jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt álló férfi gázolt halálra autójával egy embert vasárnap hajnalban a 81-es főúton Fehérvárcsurgó közelében, majd hagyta el a helyszínt - derült ki a Székesfehérvári Törvényszék szerdai közleményéből.

A közleményben jelezték, hogy a gyanúsított letartóztatását a Székesfehérvári Járásbíróság szerdán elrendelte harminc napra. A gyanúsított és védője fellebbezett, a döntés nem jogerős, végleges határozatot majd a Székesfehérvári Törvényszék hoz.

Mint írták, a gyanúsított a 81-es főúton előzési manőver során a gépjárműve bal elejével elütötte az úttest bal szélén közlekedő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. A balesetet követően nem állt meg, a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, pedig az elsődleges szakértői vélemény szerint reális esély lett volna a sértett életének megmentésére időben érkező, szakszerű segítséggel.

A közleményben megemlítették, hogy a gyanúsított megpróbált kibújni a felelősség alól, a jármű értékesítését is megkísérelte.

A rendőrség hétfőn közölte, hogy segítségnyújtás halált okozó elmulasztásával gyanúsítanak egy 26 éves berhidai férfit, akit azután fogtak el, hogy vasárnap reggel egy 48 éves móri férfi holttestét találták meg az úttestet szegélyező árokban Fehérvárcsurgónál. A rendőrök rövid időn belül, Lepsény belterületén lefoglalták a balesetet okozó autót, majd elfogták a gépkocsi sofőrjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!