Prostitúcióra kényszerítés miatt nyolc év fegyházbüntetést kapott egy testvérpár

Belföld, 2024.05.24

Társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy testvérpárt. A két férfi prostitúcióra kényszerített egy fiatal nőt - tudatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Csütörtöki döntésével a Győri Ítélőtábla - egyetértve az ügyészi indítvánnyal - helybenhagyta az első fokon eljáró Szombathelyi Törvényszék határozatát.

A tényállás szerint az idősebb testvér 2021 februárjában ismerkedett meg a 19 éves sértettel, akinek nem volt megfelelő családi és egzisztenciális háttere.

A férfi azt hazudta neki, hogy elhagyja miatta a családját és együtt lesznek. Végül akarata ellenére Sopronba vitte a fiatal nőt. Iratait elvette, majd többször megverte, hogy engedelmeskedjen neki.

Egy internetes oldalon a testvérpár szexuális szolgáltatás nyújtásáról hirdetést adott fel. Apartmanokat béreltek több városban, ahol a megfélemlített lánynak prostituáltként kellett dolgoznia, a keresetét pedig elvették tőle.

A sértettnek végül 2021. április 30-án egy szolgáltatást igénybe vevő segítségével sikerült megszöknie egy szombathelyi apartmanból.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!