Rákóczi Szövetség: december 1-jén indul a jelentkezés a jövő évi diaszpóraprogramra

Belföld, 2018.11.30

December 1-jétől lehet jelentkezni a Rákóczi Szövetség jövő évi diaszpóraprogramjára.

A szövetség által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Magyar Diaszpóra Tanács kérése alapján, a magyar kormány támogatásával 2019 januárja és decembere között akár ezer, diaszpórában élő magyar fiatalnak teremtenek lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

A program 10 és 29 év közötti fiataloknak kínál lehetőséget arra, hogy Magyarországra látogassanak, és kontinenseken átívelő kapcsolatokat alakítsanak ki a világ és a Kárpát-medence magyarsága között - írták.

A Magyarországra látogató fiatalok öt-tíz napra érkeznek, a program része Budapest megismerése, a vidéki Magyarország és egy, a Kárpát-medencén belüli, de határon túli magyar régió felkeresése.

A program összeállításánál a Rákóczi Szövetség arra törekedett, hogy az utazások nagyobb nemzeti és egyházi ünnepekhez, illetve magyar kulturális eseményekhez kapcsolódjanak.

A jelentkezés feltétele, hogy a fiatalok aktívan részt vegyenek a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző és kulturális egyesületek, esetleg vallási közösségek munkájában.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kapnak meghívást.

Jelentkezni a Rákóczi Szövetség honlapján lehet: https://www.rakocziszovetseg.org/diaszpora
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!