Rekortán futókör épül Tápén

Belföld, 2024.05.29

Egy több mint 800 méteres futókör kialakítását kezdte el a szegedi önkormányzat a Dobó István és a Halas utca közötti területen.

Futókör Tápé Mint Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő kérdésünkre elmondta, még 2018-ban szavazhattak a helyiek a Facebook-on arról, hogy milyen sportolási lehetőség valósuljon meg Tápén. Több száz lakos akkor a futpálya mellett tette le a voksát, amelynek a kivitelezése most megkezdődött. A több mint 800 méteres futópálya rekortán burkolatot kap, akárcsak a szőregi futókör esetében. Mint Szécsényi Rózsa kérdésünkre elmondta, az önkormányzatnak mindig is fontos volt, hogy új sportolási lehetőségeket alakítson ki a lakosoknak ráadásul oly módon, hogy az a lehető legkevésbé terhelje a környezetet. A futópályát zöld szempontok figyelembe vételével alakítják ki, melynek köszönhetően egy fát sem vágnak ki, sőt a lombkoronások még külön hasznosak is, hiszen árnyékot vethetnek a futóknak. A futópálya két végén a nyújtást segítő eszközök is kialakításra kerülnek, sőt középen egy két utcát összekötő szakasz is lesz, amelyet térköveznek, padokat, hulladékgyűjtőket és ivókutakat helyeznek el rajta.  

A pálya mellé 46 lámpát telepítenek, amelyből negyvenet időkapcsolóval látnak el és este csak 6 fog közülük világítani, amely azonban elegendő lesz arra esetre, ha valaki este szeretne sportolni a futókörön.  

A beruházás teljes költsége mintegy 146 millió forint és a futókör a tervek szerint szeptember közepére készülhet el teljesen.  
(Webrádió)

Címkék

Futókör Rekortán Tápé Szécsényi Rózsa
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!