Rendkívül népszerűek Szeged magnóliái

Belföld, 2023.03.19

Megérkezett a tavasz, amelynek egyik legcsalhatatlanabb jele, hogy előbb rügybe, majd virágzásba borulnak Szeged liliomfái.

Virágzó magnólia
A helyiek és a Szegedre látogatók is minden évben ámulattal csodálják a magnóliákat, hiszen meseszép virágokat bontogatnak a tavasz hírnökei. A liliomfák mindenkit megigéznek, így nem csoda, hogy vasárnap kora délután is több mint egy tucatnyian fotózkodtak a virágzó magnóliákkal. A liliomfákat azonban rendszeresen összetévesztik közeli rokonukkal, az ugyancsak liliomfafélék családjába tartozó és Észak-Amerikából származó tulipánfával. Szeged látványosságainak virágzásakor számos fotó születik, a liliomfák kedvelt célpontjai a hobbi, valamint a profi fotósoknak egyaránt. A szegedi magnóliák története elég kalandos, az szinte biztos, hogy nem lennének Szegeden, ha nincs Kállay Albert főispán, aki bolondja volt a virágoknak és virágos bokroknak, különös tekintettel a magnóliára. A belügyminisztériumi tanácsnok liliomfái eredetileg a szegedi városháza előtt álltak, de a vizes medence miatt áttelepítették őket, azonban mint utóbb kiderült kissé megsínylették a mozgatást. A Délmagyarország írt arról, hogy a szegedi főkertész még 1934-ben ültetett két magnóliacsemetét a Széchenyi térre, az önkormányzati hivatal és a városháza elé, ezek azok a fák, amelyekben most is gyönyörködhetünk. 

Egy biztos, amíg a fák élnek, remélhetőleg minden tavasszal virágba borulnak majd, közkedvelt célpontot szolgáltatva ezzel a helyiek és a városba látogatók számára. Szegeden bizonyosan jó érzik magukat, hiszen olyan esetet is feljegyeztek már, amikor nyár végén másodvirágzásba kezdtek. 



(Webrádió)

Címkék

Liliomfa Magnólia Szeged Virágzás Széchenyi tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!