Rendőrségi szabadulószoba Szegeden

Belföld, 2022.09.23

Szabadulószobának berendezett lakókocsi várja a szegedieket szombaton 10 és 16 óra között az Aradi vértanúk terén, amely az emberkereskedelem áldozataira hívja fel a figyelmet.

Escape van A nem mindennapi rendőrségi szabadulószoba, amely egy lakókocsiban került kialakításra a holland rendőrség és a Pécsi Tudományegyetem közös társszervezésével valósul meg. A lakókocsi számos európai nagyvárosban felbukkan, ennek egyik állomása Szeged, célja a figyelem ráirányítása az emberkereskedelem áldozataira.  

A résztvevők megismerhetik egy lány történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül azonban a rendőrség kiszabadította az emberkereskedők karmai közül. A szabadulószobából különböző feladatok végrehajtása útján lehet kijutni, melyek egységes célja az lesz, hogy "láthatóvá" tegyék az áldozatot, Nórát.  

A holland rendőrök mellett a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai is várják az érdeklődőket, az Aradi vértanúk terén szombaton 10 és 16 óra között.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!