Részvétét fejezte ki a köztársasági elnök és felesége Mádl Dalma családjának

Belföld, 2021.10.25

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita részvétnyilvánító levelet küldött Mádl Dalma családjának hétfőn.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közétett levél Márai Sándor idézetével kezdődik: "Az élethez türelem kell. De a csodához bátorság kell. Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen."

Áder János és felesége úgy fogalmazott: Mádl Dalma élete csendes csoda volt mindazoknak, akik ismerhették. "Egy fájdalmasan türelmetlen korban az ő szeretetteljes türelméből jutott mindenkinek, akikkel szót váltott, akiknek őszinte érdeklődését ajándékozta."

Azt írták, Mádl Dalma méltósággal viselte az élet terheit és azt a kiemelt figyelmet, amely hűséges társként a férje oldalán jutott neki. Szolgálatnak tekintette, hogy gesztusaival e figyelmet átirányítsa: értékekre, amelyeket menteni, jó ügyekre, melyeket falkarolni, és emberekre, akiket segíteni kellett.

"A tőle tanult türelmet kívánjuk most a családnak, akik Dalma asszony halálával nem a sokak által tisztelt közösségi embert, hanem az édesanyát, a nagymamát, a rokont gyászolják" - zárta levelét Áder János és Herczegh Anita.

Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye péntek hajnalban, életének 89. évében hunyt el Budapesten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!