Rétvári Bence: zéró tolerancia az erőszakra, zéró tolerancia az antiszemitizmusra!

Belföld, 2024.05.22

Zéró tolerancia az erőszakra, zéró tolerancia az antiszemitizmusra! Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a "Hatás, tagadás és hallgatás: szexuális erőszak Izraelben és Gázában október 7-én és azon túl" címmel tartott konferenciát kedden Izrael-ellenes erőszakos tüntetők zavarták meg - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán az MTI-vel.

Rétvári Bence a közleményében hangsúlyozta, Nyugat-Európában sajnos újra felütötte a fejét az antiszemitizmus és az erőszak, Magyarország azonban nemet mond az erőszakra és az antiszemitizmusra.

Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország Európában, többek között azért, mert "zéró toleranciát hirdettünk az erőszakkal és az antiszemitizmussal szemben", a magyar hatóságok a leghatározottabban fellépnek minden esetben a magyar emberek biztonsága érdekében - írta az államtitkár.

Rámutatott ugyanakkor, hogy az elmúlt hónapokban Nyugat-Európában tömegesen tartottak antiszemita tüntetéseket, rendszeressé vált az erőszak.

Magyarországon továbbra sem engedélyeznek a hatóságok semmilyen antiszemita vagy Izrael-ellenes tüntetést - szögezte le Rétvári Bence. Hozzáfűzte, a keddi konferencián a bejelentést követően a rendőrök perceken belül a helyszínre értek, de a demonstrálók a rendőrök megérkezése előtt elfutottak a helyszínről.

Az elkövetők azonosítása folyamatban, a rendőrség vizsgálja, hogy a rendezvényt megzavarók jogsértést, bűncselekményt követtek-e el - közölte az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!