Rövidesen kipróbálhatja a vízilabda-válogatott az új szegedi sportuszodát

Belföld, 2021.02.11

Már edzőmeccseket is játszanak a szegedi vízladások a frissen átadott Tiszavirág Sportuszodában. Az első igazi sportesemény a szerb-magyar mérkőzés lesz, egyelőre szurkolók nélkül.

Új sportuszoda Szeged
Komoly rangadót rendeztek február 9-én az Etelka sori létesítményben. A Szegedi új hullám fantázianevű csapat 12-12-es döntetlent játszott a Szegedi csirkefogók együttesével. Ez persze még nem volt hivatalos megmérettetés a helyi vízipólósok számára, de egyelőre már az is fontos számukra, hogy ők legalább már csobban hatnak a vadonatúj uszoda medencéjében.

Mint azt a múlt heti hivatalos bejáráson Vári Attila, a sportág hazai szövetségének elnöke bejelentette, a szerb és a magyar csapat közös edzőtáborozáson vesz részt, melynek csúcspontjaként február 20-án barátságos mérkőzést vív egymással a két nagy hagyományokkal rendelkező válogatott.

Időközben a magyar olimpiai csapat tagjai készülnek a 2021-re halasztott tokiói olimpiára, és az edzések mellett zajlik a játékok formaruhájának próbája is. Legutóbb a magyar férfi vízilabda-válogatott bújt a különleges világú ruhadarabokba. Itt mondta el a ruhapróba előtti percekben Nagy Viktor, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusa, hogy: „A jövő héttől lesz egy újabb összetartás, a körülmények ellenére próbáljuk a legtöbbet kihozni a felkészülésből. A két-három hetes amerikai edzőtáborunk meghiúsult, így Szegedre megyünk, a szerbekkel együtt készülünk majd. Persze mindenki továbbra is edz a saját klubjában, még tart a bajnokság, a lényegi, olimpiára való fókuszálás az esemény előtt két hónappal kezdődik, ahogy lezárult mind a magyar, mind a nemzetközi bajnokság”.

 A férfi vízilabda-válogatott tehát rövidesen megérkezik Szegedre, ahol igazán impozáns környezetben készülhetnek a szerbekkel együtt. Mint korábban megírtuk, a 13,3 ezer négyzetméter nettó alapterületű uszodában egy 50 méter hosszú, 25 méter széles, 10 pályás, 2,2 méter mély versenymedence található, amely egy mozgatható válaszfallal 25 méteres 2×10 sávosra osztható. A versenyeket 1169 fős lelátóról figyelhetik majd a nézők, amint feloldják a sportlétesítményeket is érintő korlátozásokat.
(Webrádió)

Címkék

Tiszavirág Sportuszoda

Galériánk

Új sportuszoda Szeged Új sportuszoda Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!