TV műsor

Sem Fónagy János, sem Soltész Miklós nem vesz részt Karácsony Gergely rendezvényén

Belföld, 2020.10.16

Sem Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár, sem Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára nem vesz részt a Fővárosi Közgyűlés megalakulásának 30. évfordulójára rendezendő ünnepségen - derül ki az érintettek főpolgármesterhez címzett pénteki leveléből.

Az MTI-hez is eljuttatott levélben Fónagy János és Soltész Miklós azt írta, megkapta a meghívót a rendezvényre, de azon nem lesznek jelen, mert Karácsony Gergely nem határolódott el a Budapestet korábban Judapestnek nevező "antiszemita országgyűlési képviselőjelölttől, Bíró Lászlótól, illetve az őt támogató antiszemita politikai közösségtől".

"Az Ön értékválságát is mutatja, hogy budapesti főpolgármesterként személyesen is kampányolt a vállalhatatlan jelölt mellett" - értékeli a két államtitkár.

"Önnek az elsők között kellett volna elhatárolódnia az antiszemita baloldali jelölttől! Semmiképpen sem szabadott volna személyesen is kampányolnia érte!" - írták Karácsony Gergelynek.

Hozzátették, hogy a kettős mércét nem tudják elfogadni, ezért nem vesznek részt a főpolgármester által szervezett ünnepségen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!