Sikeres az Iskolában az erdő program Hajdú-Biharban

Belföld, 2024.04.02

Hajdú-Bihar vármegyében a legnagyobb az érdeklődés az Agrárminisztérium által támogatott Iskolában az erdő elnevezésű program iránt, amelyre február elején országszerte csaknem 500 intézmény regisztrált - jelezte Nyírerdő Zrt. kedden az MTI-nek.

Közleményükben azt írták, a program keretében az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai látogatnak el az intézményekbe, ahol a 6 és 14 év közötti tanulók interaktív foglalkozások során ismerkednek meg az erdő és a fenntarthatóság témaköreivel.

Hajdú-Biharban Somné Huszti Anett, a Nyírerdő Zrt. nagyerdei erdészeti erdei iskolájának vezetője 30 intézménybe látogat el május végéig.

Hajdúnánáson, Vámospércsen, Sárrétudvariban, Hajdúszováton, Monostorpályiban és Hajdúszoboszlón már lezajlottak a környezeti nevelési foglalkozások, Debrecenben, a Lilla Téri általános iskola alsó tagozatosai voltak az elsők, akik a vármegyeszékhely 12 regisztrált oktatási intézménye közül részt vehettek ebben a projektben - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!