Speciális textileszközökkel segíti a szegedi gyermekklinikát a Korábban Érkeztem Alapítvány

Belföld, 2019.05.30

Négymillió forint értékben egyedi plédekkel, speciális babafészkekkel, valamint inkubátortakarókkal segíti a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikát a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával a Korábban Érkeztem Alapítvány - jelentették be csütörtökön az intézményben.

Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja az adományok átadásán elmondta: a térség demográfiai helyzetének javítása érdekében intézményük elkészítette a dél-alföldi régió demográfiai programját, amelybe jól illeszthető a Korábban Érkeztem Alapítvánnyal folytatott együttműködés a koraszülöttek minél magasabb szintű ellátása, gondozása érdekében. Közölte: a közeljövőben a koraszülött-ellátás új helyre költözik, és a női klinikán is komoly fejlesztések valósulnak majd meg.

Bereczki Csaba, a gyermekgyógyászati klinika igazgatója hangsúlyozta: az elmúlt tíz évben a koraszülött-ellátás orvosilag nagyon sokat változott, az új műszerek beszerzése és a gyógyítás mellett ma már egyre több idő jut például a szülők bevonására a gondozásba.

Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke elmondta: az alapítvány munkáját öt évvel ezelőtt kezdték el támogatni, mert vállalatuk kötelességének érzi a gyermeket vállaló nők és a koraszülöttek gondozási körülményeinek javítását. Kiemelte, cégük csak olyan alapítványokat támogat, amelyek tevékenysége teljesen átlátható.

Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány alapítója emlékeztetett: Magyarországon minden tizedik gyermek koraszülöttként érkezik a világra, s az ellátásukhoz nélkülözhetetlenek a legkorszerűbb eszközök.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!