Streetball versenyt rendez Szegeden a Csomszisz

Belföld, 2022.08.30

Egy több mint 20 éve nagy népszerűségnek örvendő programsorozatot szeretne feléleszteni a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, ezért szeptember 10-én az újszegedi Erzsébet-ligetben rendezik meg a I. Szegedi Streetball kosárlabda eseményt.

I. Szegedi Streetball Mint közleményükben kifejtik, a 2000-es évek elején volt egy hasonló és népszerű programsorozat, amelynek a Dugonics és a Széchenyi tér adott otthont.  

Mivel az újszegedi Erzsébet-liget azóta az extrém sportok és a kosárlabda otthona lett, úgy döntöttek a szervezők, hogy jó helyszín lesz a hagyomány újrateremtéséhez.  

A Csomszisz 3+1 fős streetball csapatok jelentkezését várja, a mérkőzéseket hivatásos bírókkal, férfi és női vonalon is megrendezik több korosztályban is. Ezen felül ügyességi versenyek sora is várja az érdeklődő baráti társaságokat és családokat – a legkisebb gyerekek is bátran kipróbálhatják magukat például a “Manó Dobás” viadalon.

A szervezet szeptember 6-ig várja a nevezéseket, amelyhez minden információ megtalálható a Facebook-esemény leírásában.

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség tervei szerint az NB I/A bajnokságra alapozó Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata is ellátogat az eseményre.

A kezdeményezés mellé számos szegedi cég is szívesen állt, valamint támogatja is, hiszen fontos a sport, a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód népszerűsítése.

 
(Webrádió)

Címkék

Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség I. Szegedi Streetball
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!