Szabadulj meg a szőrszálaktól kényelmesen és hatékonyan!

Belföld, 2022.06.23

A sima, szőrmentes bőr iránti vágy nem újkeletű, hiszen már az ókori Egyiptomban is többféle módszerrel kísérleteztek, és a gazdag nők bevett szokása volt a szőrtelenítés, de a későbbi korokban is kiemelt jelentőséggel bírt a női szépségápolás területén.

Lábak
Napjainkban nemcsak trend, hanem egyenesen elvárás a sima, szőrtelen bőr, az ápoltság egyik legfőbb fokmérője, úgy a nőkkel, mint a férfiakkal szemben. A nemkívánatos szőrszálak eltávolítására nemcsak esztétikai okokból vállalkozunk, hanem a higiénia, a kellemetlen szagok elűzése okán is. A szőrtelenítésnek ma már több módja is van, a vélt hatékonyság, az időigény, valamint tűrőképességünk szabja meg, hogy melyiket választjuk.  

Szőrtelenítési módszerek előnyei és hátrányai

Az otthoni és szépségszalonban történő szőrtelenítésnek is számos módja áll ma már a nők és a férfiak rendelkezésére. Az Alveolashop.hu az otthoni szőrtelenítés minden módszeréhez kínál készülékeket, alapanyagokat, kiegészítőket.  

  • Borotválás:

A szőrszálak eltávolításának legalapvetőbb módja. Kétségtelenül a legegyszerűbb és leggyorsabb, nem fájdalmas, ám nem túl hatékony módszer, hiszen erős szőrzet esetén már másnap érezhetők a szúrós sörték - gondolj csak az egynapos férfi arcszőrzetre, a lábad is ilyen érzetet kelt másnap. Persze ebben az esetben sem mindegy, milyen borotvát használunk, a legjobb egy mozgófejes, legalább hárompengés típus.

  • Szőrtelenítő krémek:

Fájdalommentes szőrtelenítést tesz lehetővé, ám a vegyi anyagoknak köszönhetően nem minden bőrterületen és testtájon használható, ráadásul sokaknál bőrirritációt, érzékenységet vált ki.  

  • Gyantázás:

“Gyökerestől” távolítja el a szőrszálakat, így tartós, akár 4-6 hétig tartó simaságot érhetünk el vele. Sokak számára túlságosan fájdalmas a szőrszálak gyantával történő eltávolítása, ráadásul az intim területeken ellenérzést okozhat egy idegen szakember közreműködése. Otthon, mi magunk is elvégezhetjük a folyamatot, bár ez lassabb, emiatt fájdalmasabb lehet. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően még hatékonyabb, még tartósabb szőrtelenítést tesz lehetővé.

  • Epilátor:

A szőrszálakat a szőrtüszőkkel együtt távolítja el. Gyors módszer, amely tartós eredményt jelent akár hetekre is, és a fájdalom megszokható, a legújabb készülékeknek köszönhetően minimalizálható.

  • IPL és lézeres szőrtelenítés:

A készülékek fény energiája a bőrben hővé alakul és célzottan a szőrtüszőket roncsolva távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat. Többszöri kezelés után látványos, tartós eredményt ad. Ma már otthoni készülékekkel a fürdőszobádban is elvégezheted a szőrtelenítés folyamatát.

Teendők a tartósabb szőrtelenség és a szép bőr érdekében

A szőrtelenítések között, valamint közvetlenül szőrtelenítés előtt jó módszer lehet a rendszeres bőrradírozás, melynek során az elhalt hámsejtek eltávolításával megakadályozhatók a szőrbenövések. Természetes összetevőkből házilag is készíthetsz bőrradírt.

Szőrtelenítés után tegyél jót a megviselt, irritált bőrödnek és hidratáld! Nyáron pedig mindenféleképpen alkalmazz fényvédőt is a szőrtelenített területen.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!