Szabó Bálint egyelőre csak kamerán kívül nyilatkozott

Belföld, 2021.02.18

Több médium is hírt adott arról, hogy Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőre kihűlve, Szegedtől 38 kilométerre, egy felüljárónál talált rá egy rendőrök. Ez még hétfőn este történhetett, azóta azonban nagyon lassan szivárognak az információk az ügyről.

Szabó Bálint
Hétfő reggelre sajtótájékoztatót hívott össze, azon nem jelent meg, és kiderült, hogy a családja se tudja, hogy hol van Szabó Bálint. A rendőrség is keresni kezdte, és a legújabb információk szerint aznap este összefagyva találta meg egy szolgálaton kívüli rendőr, majd a makói kórház pszichiátriai osztályára szállították. Ezt egyelőre sem a rendőrség, sem a képviselő nem erősítette meg, csak annyit lehet tudni, hogy Szabó azt állítja, nem önszántából került ilyen messzire az autójától, amellyel eredetileg futni érkezett Újszegedre.

Közben a városi közgyűlést irányító ellenzéki pártok közös sajtóközleményben szólították fel Szabót, adjon végre magyarázatot arra, mi történt vele az elmúlt 24 órában. Amint írják: „Felszólítjuk Szabó Bálintot, a szegediek és az országos közvélemény megnyugtatása érdekében árulja el, mi történt vele hétfőn, miközben a rendőrség eltűnt személyként kereste. Arra kérjük, számoljon be eltűnésének és előkerülésének pontos történetéről. Szeged jó hírének megőrzése érdekében arra kérjük, tisztázza magát!” A nyilatkozatot az összes ellenzéki párt aláírta, melyek képviselettel rendelkeznek a városi közgyűlésben. Kovács Tamás, a Párbeszéd képviselője ezt még kiegészítette azzal, hogy az utóbbi napokban annyira zavartan viselkedett Szabó, hogy a jegyző bevonta városházi belépőkártyáját. Mivel a rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomoz, joggal feltételezhetjük, hogy Szabó azt vallotta a rendőröknek, hogy elrabolták, és ezért került az autójától ilyen messzire. Ezt megerősítette az RTL Klub híradójának tett kamerán kívüli nyilatkozatával is. Hogy mi az igazság, néhány napon belül kiderülhet, ugyanis a rendőrségi nyomozás zajlik, és a képviselő is rövidesen a nyilvánosság elé állhat a saját verziójával.
(Webrádió)

Címkék

Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!