Szabó Bálint szerint a szegedi rendőrség megbukott

Belföld, 2021.04.07

Új facebook poszttal jelentkezett Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselő, melyben fényképekkel dokumentálja, hogy a Békés megyei rendőrök rábukkantak arra a fémkonténerre, melyben őt állítása szerint február 15-én fogva tartotta hét támadója.

Dr. Szabó Bálint „Ötven nappal a február 15-i események után a sérelmemre elkövetett, személyi szabadság korlátozása miatt indult bűnügy nyomozása során a szegedi városvezetés által nem kézivezérelt békés megyei rendőrség megtalálta a fogvatartásom helyszínét. ” - írja facebook bejegyzésében Szabó Bálint. A szöveget olyan fotókkal illusztrálta, melyen jól látszik, hogy a külterületi részen a rendőrök egy fémből készült konténert vizsgálnak.

Mint ismert, február 15-én reggelre sajtótájékoztatót hívott össze, azon nem jelent meg, és kiderült, hogy a családja se tudja, hogy hol van Szabó Bálint. A rendőrség is keresni kezdte, majd aznap este összefagyva találta meg egy szolgálaton kívüli rendőr, és a makói kórházba szállították. Több sajtóorgánum állításával ellentétben kiderült, hogy a képviselőt nem a kórház pszichiátriai, hanem a sürgősségi osztályon kezelték kihűléses tünetekkel azon a napon. Szabó azt állította, nem önszántából került ilyen messzire az autójától, amellyel eredetileg futni indult Újszegedre, ezért a rendőrség személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt kezdett el nyomozni.

A képviselő korábban elmondta, hogy február 16-án a szegedi rendőrség felvette a részletes vallomását, és a három órás beszélgetésen elhangzottakon azóta sem változtatott egyetlen nyilatkozatában. Ezek szerint hét férfi kényszerítette arra, hogy gyalog induljon el Makó irányába, és a hosszú úton egyszer egy órára bezárták egy konténerbe. Később kocsival is szállították egy darabig, végül a makói tanyavilágban, cipőfűzőjével egy villanyoszlophoz kötözve, szinte minden ruhájától megfosztva, egy égő szalmabálán tért magához.

Szabó nehezményezte, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság három héten keresztül érdemi előrehaladást nem ért el a nyomozásban, és azzal vádolta a hatóságot, hogy a polgármester érdekeit szolgálja az ügy parkoltatásával. Miután kiderült, hogy a nyomozást a helyi rendőrségtől átvette a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, Szabó a következő bejegyzést tette közzé facebokk-oldalán: „Mostantól nem hátráltathatja már semmi és senki Szegeden, hogy kiderüljön: kik követték el Szeged-Makó térségében a február 15-én történt eseményeket, és kik álltak annak hátterében. ”

A konténer megtalálásának tényét annak a bizonyítéknak tekinti a képviselő, hogy elfogulatlan rendőri nyomozás eredményeként ki lehet deríteni, kik, és kinek a megbízásából követték el az állítólagos emberrablást. „Felkavaró volt újra ott járni, de ami igazán döbbenetes, hogy a városunktól nem túl nagy távolságra lévő helyszínt a szegedi rendőrök “elfelejtették” felkutatni és leszemlézni. ” - írja Szabó legutóbbi bejegyzésében.

Korábban úgy nyilatkozott, hogy hét támadója közül kettőt be tudott azonosítani, és reményei szerint a rendőrség rövidesen megtalálja ezeket a személyeket. Kerestük a képviselőt, de egyelőre nem értük el, amennyiben sikerül vele kapcsolatba lépnünk, frissítjük cikkünket.
(Webrádió)

Címkék

Dr. Szabó Bálint

Galériánk

Dr. Szabó Bálint Dr. Szabó Bálint
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!