Szabó Győzővel forgatott rövidfilmet egy fiatal szegedi rendező

Belföld, 2021.06.08

Ódor Enikő, a budapesti Werk Akadémia végzős hallgatója a múlt héten forgatta le vizsgafilmjét, melynek Szabó Győző, a népszerű színész volt az egyik főszereplője. A Dilemma című alkotás valószínűleg augusztusra lesz kész, de egyelőre bizonytalan, hogy a nagyközönség is megnézheti-e a filmet.

Szabó Győző
Két évet járt a Werk Akadémiára Enikő, aki először a filmes alapképzést abszolválta, majd ugyanennek a szakiránynak a mesterképzését végezte el. Vizsgafilmjének forgatókönyvét ő maga írta, majd következett a szereplők kiválasztása. Mivel a történet egy apa-fiú konfliktusra épül, fontos volt egy karakteres apafigura megjelenítése. Enikő Szabó Győzőre gondolt, és tanárai segítségével sikerült is felvennie a kapcsolatot az ismert színésszel. A történet tetszett Győzőnek, így elvállalta a szerepet. A színész nagyon közvetlen volt a forgatáson, és sokat segített a fiatal rendezőnek. A részben a budapesti Kiadó Kocsmában és egy Nagymező utcai lakásban forgatott film egy család belső konfliktusait mutatja be. A történetben a fiú szerepét a Barátok közt című sorozatból ismert Gombos Krisztián alakítja, így az apa-fiú dráma két főszereplőjét a képernyőkről jól ismert arcok jelenítik meg. A filmben szerepet kapott még Orosz Helga és Schumacher Vanda, valamint Jakab Ada is. Utóbbi színésznő neve ismerős lehet a Barátok köztből, amelyben két évig szerepelt.

Ódor Enikőnek van már egy diplomája, hiszen két éve végzett a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán. Azonban úgy gondolta, szeretné még képezni magát, ezért jelentkezett a Werk Akadémiára. Azt mondja, nincs külön kedvence a rendezők között, de Goda Krisztina filmjeit különösen kedveli. A Dilemma című film vágásával valószínűleg augusztusra végeznek, és ha minden jól megy, a 15-20 perces alkotást a nyár végén bemutatják a fővárosi Toldi Moziban. Az azonban a járványhelyzet alakulásától függ, hogy zártkörű vagy nyilvános vetítésen mutatják be Ódor Enikő vizsgafilmjét.

Fotók: Hajcser Zoltán 
(Webrádió)

Címkék

Szabó Győző

Galériánk

Szabó Győző Szabó Győző
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!