Szakképzési hivatal: eddig mintegy 230 ezer ember sajátíthatta el az alapszintű digitális kompetenciákat

Belföld, 2021.02.24

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a "Digitális szakadék csökkentése" című európai uniós, vissza nem térítendő támogatású kiemelt projekt keretében eddig mintegy 230 ezer ember számára biztosított lehetőséget az alapszintű digitális kompetenciák elsajátítására és fejlesztésére.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szerdai közleménye szerint a majdnem 23 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében indított képzések a kevésbé fejlett régiókban élők és alacsony iskolai végzettségűek számára nyújtanak segítséget az alapfokú digitális készségek elsajátításában és az elektronikus ügyintézési folyamatokban való eligazodásban.

A program során két egymásra épülő képzés valósul meg, amelyek keretében a résztvevők megtanulhatják a számítógép használatának alapjait és elsajátíthatják az okoseszközök működtetését is.

A digitális írástudás és annak fejlesztése ma már kulcskompetenciának számít a munkaerőpiacon - tették hozzá azzal együtt, hogy a program során megszerzett tudás növeli a kedvezményezett járásokban élők elhelyezkedési esélyeit, és számos területen megkönnyíti az életet a járványidőszakban is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!