Szaktanteremmel bővült a Békéscsabai Szakképző Centrum

Belföld, 2022.11.28

A Békéscsabai Szakképző Centrum Vásárhelyi Pál Technikumában átadták azt a különleges oktatótermet, amelynek létrehozását a Wienerberger építőipari cég 18 millió forinttal és csaknem 1,5 millió forint értékű építőanyaggal segítette - közölte a Wienerberger Magyarország hétfőn az MTI-vel.

A vállalat, amely hétfői közleményében kiemelten fontosnak tartja a hazai szakképzés támogatását és a szektorban lévő szakemberhiány csökkentését, abban bízik, hogy a diákok az elméleti és a gyakorlati ismereteket egyaránt tökéletesen elsajátíthatják az intézményben. A közleményben hangsúlyozzák: a legkorszerűbb építőipari technológiák megismerése előnyt jelent a hazai és akár a nemzetközi munkaerőpiacon is.

Hozzátették, hogy a Békéscsabai Szakképzési Centrummal a tantermen kívülre is kiterjesztették az együttműködést, hiszen a Wienerberger üzemében működő tetőfedő oktató centrum szintén kínál elméleti és gyakorlati képzést, a gyárlátogatásokon pedig technológiai és termékbemutatókat tartanak. Az osztrák Wienerberger a világ egyik legnagyobb téglagyártója, Európában és Indiában több mint 200 gyárat üzemeltetnek - olvasható a magyarországi cégük honlapján. A Wienerberger Magyarország termelésének nyolc helyszíne közül az egyik legfontosabb Békéscsaba. Itt, a világ egyik legnagyobb cserépgyárában modern kerámia tetőcserepek, a mellette üzemelő téglagyár robotizált gyártósorán pedig korszerű kerámia falazóblokkok készülnek.

Az 1991-ben alapított Wienerberger Téglaipari Zrt. 2020-ban 28,4 milliárd forint, 2021-ben 33,8 milliárd árbevétellel zárt, mindkét évben több mint 8 milliárd forint exportértékesítéssel. Az adózott eredmény 1,3 milliárd forintról 4,3 milliárd forintra nőtt - olvasható a társaság beszámolójában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!