Szalay-Bobrovniczky Vince: Érden nyílt meg a Civil Közösségi Szolgáltató Központ negyedik Pest vármegyei irodája

Belföld, 2024.01.31

Kardosné Gyurkó Katalin vezetésével az Érted Családbarát Városért Egyesület (ÉRteD) fogja ellátni a most megnyíló Érdi és Környéki Civil Iroda tevékenységét - mondta a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára szerdán Érden.

Szalay-Bobrovniczky Vince köszöntőjében kiemelte, a civil iroda tevékenységét ellátó ÉRteD elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin "hármas civil minőségében" van jelen: az ÉRteD mellett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnökeként, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) Tanácsának tagjaként.

Hozzátette, a NEA az elmúlt években jelentős alappá nőtte ki magát, pár évvel ezelőtt még ötmilliárd forint körüli összeggel indult, az idei keret pedig már 14 milliárd forint körül mozog. Azért növekszik az alap keretösszege, mert az állampolgárok által felajánlható egy százalék, amely civil szervezeteknek adható, az adózó rendelkezése nélkül a NEA-ba kerül - fűzte hozzá a helyettes államtitkár.

Kardosné Gyurkó Katalin arról beszélt, hogy a civil vezetők pontosan tudják, hogy mit jelent az év 365 napján dolgozni egy olyan ügyért, amelybe a szívüket-lelküket beleteszik.

"Amikor megfáradnak, jó azt érezni, hogy van segítség a kormányzat részéről" és van segítség helyben is. "Azt szeretnénk, hogy ez a közösségi tér olyan hely legyen, ahol a civilek mindig segítséget kapnak" - fűzte hozzá az ÉRteD elnöke.

A Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban jogi, közhasznúsági, pénzügyi, könyvviteli és adózási, pályázati, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos, forrásteremtési, számítógép-kezelési és informatikai ügyekben kérhetnek segítséget a civil szervezetek.

A rendezvényen részt vett Bóna Zoltán, a Pest Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ elnöke és Aradszki András (KDNP), a térség országgyűlési képviselője is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!