Számítógépekkel segíti a rászoruló családokat a Szeged Első Lions Club

Belföld, 2021.03.15

Mintegy 40 darab számítógéppel támogatja a rászoruló családokat a Szeged Első Lions Club.

A koronavírus járvány harmadik hullámában már nem csak a felső és középfokú, hanem az alapfokú oktatás is az online térbe szorult. A pedagógusokra és a szülőkre is nagy felelősség hárul, hogy a lehetőségekhez képest biztonságosan és hatékonyan folytatódjon az oktatás. Ugyanakkor azzal is tisztában kell lenni, hogy egyes családok anyagi erőforrások híján nem vagy nem kellő számban tudják biztosítani gyermekeiknek a jól működő számítástechnikai eszközöket.

Ezt a problémát próbálják enyhíteni a Szeged Első Lions Club/SZELC/ tagjai, akik a felajánlásoknak köszönhetően mintegy 40 darab komplett eszközt szereztek be. Szokásosan az SZTE Védőnői Szolgálat javaslatára a rászoruló családoknak a napokban szállítják ki az eszközöket.

A számítógépeket felajánló szervezetek: PC Trade Kft., Technomarket Kft., KÉSZ Zrt. és a Magyar Telekom Nyrt. A cégeken kívül a klub tagjai is felajánlottak használt, de működőképes eszközöket. A gépek átvizsgálását és felkészítését a DIGITÁL Kft. végezte önkéntes felajánlásként.

Köszönet érte mindenkinek, aki ebben a nehéz helyzetben segíteni akart és tudott! - olvasható a Szeged Első Lions Club közleményében.
(Webrádió)

Címkék

Szeged Első Lions Club
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!