TV műsor

Századvég: félre kell tenni a pártpolitikai vitákat!

Belföld, 2020.03.23

A Századvég Alapítvány arra kéri a felelős politikai szereplőket, hogy tekintettel a koronavírus-járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági kockázatokra, tegyék félre a pártpolitikai vitákat és támogassák az Országgyűlésben a kormány javaslatát a veszélyhelyzet meghosszabbítására.

A Századvég az MTI-hez hétfőn eljuttatott állásfoglalásában azt írta: a kormány javaslatának elfogadásához az ellenzék támogatása is szükséges. Az ellenzéki pártoktól és "az őket támogató ngo-któk" a Századvég azt kérte, hogy a világjárvány idején tegyék félre a kampányszemléletet és ne tekintsenek úgy a vészhelyzetre, mintha az álprobléma, "fideszes trükk" lenne.

Az elmúlt hónapokban egy mintegy száz éve nem tapasztalt drámai szituációval, a koronavírus-járvánnyal kell a magyar embereknek szembenézniük - hangsúlyozta az állásfoglalás.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a migrációs és a járványügyi válsághelyzet egyaránt "ideiglenes, határozott és speciális rendelkezéseket igényel" a végrehajtó hatalomtól.

A Századvég szerint a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy "az immár ideológiailag egységes" balliberális ellenzéki pártok változatlanul a legalapvetőbb együttműködésre sem hajlandóak.

Ahogy 2015-ös migrációs hullám idején, most is hiányozhat a támogatás a házszabálytól való eltéréshez a nem kormánypárti képviselők részéről - írták, felidézve, hogy akkor a négyötöd hiányában nem tudtak rögtön határozni például a déli tranzitzónáról.

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményére hivatkozva hangsúlyozta, hogy a magyar társadalom a koronavírus-járvánnyal összefüggésben egységet vár a meghatározó politikai erőktől. "Még a baloldali választók túlnyomó többsége is nemzeti egységet vár el a járvány-veszélyhelyzetben pártpolitikai acsarkodások helyett" - olvasható az állásfoglalásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!