Szeged főutcája a Tisza 20 koncepciójára lehet szavazni

Belföld, 2019.08.23

Dr. Botka László polgármester ünnepélyes keretek között jelentette be, hogy a tervek szerint az önkormányzat mintegy 1,5 milliárd forintot fordít a rakpart és a lapos egy részének megújítására, amelyről a szegediek véleményét szeretné kikérni a városvezetés.

Szeged főutcája a Tisza
Mint azt Szeged város első embere a sajtótájékoztatón elmondta, a partfal és a partfürdő fejlesztései után ezúttal a rakpartra és a laposra kerül a sor, amelynek felújításáról és hasznosításáról a szegediek is elmondhatják a véleményüket. A szegedi városvezetés egyértelmű célja, hogy a turisztikai és rekreációs célú fejlesztésekkel új, a városba érkező vendégek és a helyiek számára egyaránt belakható főutcává változtassa a folyót, akárcsak más vízparti európai városokban. Ugyanakkor cél a zöldebb rakpart, ezzel is enyhítve a klímaváltozás negatív hatásait. A 20 koncepció között olyan érdekességek is szerepelnek, mint az Ártéri lagúna, a Vízibástya vagy éppen a Hídfőt elkerülő sétány. A látványtervek egyike sem végleges, de a szegediek szavazatai jó alapot adhatnak arra, hogy a lakosok milyen irányba terelnék a fejlesztést.

Az érdeklődők a REÖK előtti Magyar Ede téren tekinthetik meg az ambiciózus látványterveket, sőt az érintőképernyős terminálon szavazhatnak is, 1-10-ig értékelve a látványterveket.
Aki szeretne szavazni, szeptember 30-ig megteheti!

(Webrádió)

Címkék

Szeged főutcája a Tisza Dr. Botka László
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!