Szegeden állítják fel az ország egyik legnagyobb utazó óriáskerekét

Belföld, 2022.10.28

Néhány napja már dolgoznak rajta, a tervek szerint pedig vasárnap készülnek el a szegedi óriáskerék összeszerelésével.

Óriáskerék Szegeden
Új üzemeltetővel és új helyszínen állítják fel a karácsonyi szezonban már hagyományos óriáskereket, amely idén a Dóm téren várja a madártávlatot kedvelő érdeklődőket. Portálunk megtudta, hogy a Szegeden összeszerelés alatt álló óriáskerék az egyik legnagyobb az országban, már azok közül, amelyeket a szezonnak megfelelően utaztatnak is.  

A most Szegedre érkezett óriáskerék a nyarat a Balatonnál, egészen pontosan Balatonalmádiban töltötte, hogy a téli időszakot a csongrád-csanádi megyeszékhelyen töltse. Az idei Szeged Eye mintegy 50 méter magasba viszi fel azokat, akik nem félnek a mélységtől. Az óriáskeréken 30 gondola van és mindegy egyes gondolába 6 személy tud beszállni. A szegedi madártávlatról a mozgásukban korlátozottaknak sem kell lemondaniuk, hiszen a gondolába kerekesszékkel is biztonságban és kényelmesen el lehet férni.  

Ahogyan azt korábban már említettük, az összeszerelés vasárnapig tart, míg a Szegediek a tervek szerint jövőhét pénteken, azaz december 4-én próbálhatják ki a látványosságot. A tervek szerint az óriáskerék egészen 2023. január 8-ig marad városunkban.

A jegyárak várhatóan az alábbiak szerint alakulnak:

Felnőtt jegy: 2500 Ft
Gyermek jegy: 2000 Ft

A felnőtt és a gyermek jegy mellett várhatóan családi, illetve csoportos jegy is elérhető lesz.

Ön szerint jó helyszín a Dóm tér az óriáskeréknek?
 
 
 
Szavazok
(Webrádió)

Címkék

Óriáskerék Szeged

Galériánk

Óriáskerék Szegeden Óriáskerék Szegeden
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!