Szegeden is népszerű volt a Múzeumok Éjszakája

Belföld, 2023.06.25

Mintegy 7500-an jártak a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein a 2023-as Múzeumok Éjszakáján Szegeden.

Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023 Ezen az estén nyitott meg az ókori Kína-kiállítás második egysége, a legnépszerűbb program pedig az oroszlántáncos, lampionos felvonulás és a tradicionális kínai táncbemutató volt.

Óriási sikerrel zajlott a Múzeumok Éjszakája Szegeden - tájékoztatott közleményben Hegedűs Anita Pr-referens. A Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein az este folyamán 7500-an fordultak meg. Már a 18 órás kezdés előtt is hosszú sorok várták a nyitást és az egész éjszaka során tömegek járták a szegedi Kultúrpalotát. Ezen az estén nyitotta meg kapuit „Az ókori Kína kincsei - A jáde császárok kora” című kiállítás, melyre szintén nagyon sokan voltak kíváncsiak csakúgy, mint az agyagkatonákat bemutató tárlatra.

Az éjszaka legnépszerűbb programja az oroszlántáncos-lampionos felvonulás volt: nagyon sokan kísérték a táncosokat, dobosokat Szeged belvárosán keresztül a Móra parkhoz. A szabadtéri színpadon egész este Kínához kötődő programokkal várták az érdeklődőket. A legnagyobb sikert a tradicionális kínai táncosok, a hangszer- és énekbemutató, valamint a kínai divatbemutató aratta. A Móra-múzeum előtti tér szinte egész este zsúfolásig tömve volt, ami jól jelzi a programsorozat hihetetlen népszerűségét.  

Fotók: Móra Ferenc Múzeum
(Webrádió)

Címkék

Múzeumok Éjszakája Szeged Móra Ferenc Múzeum

Galériánk

Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023 Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023 Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023 Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023 Múzeumok Éjszakája Szegeden 2023
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!