Szegeden is több lakásba betört a makói tolvaj páros

Belföld, 2023.12.01

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai elfogták azt a két makói férfit, akik több lakásba is betörtek Csongrád-Csanád vármegyében.

Lopott pénz A rendőrség adatai szerint a feltételezett elkövetők 2023. november 30-án törtek be egy szegedi lakásba, ahonnan csaknem 3 millió forintot, valamint ékszereket zsákmányoltak. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd azonosították az elkövetőket, akiket néhány órán belül el is fogtak, majd a Szegedi Rendőrkapitányságra állítottak elő. A férfiak kihallgatása során kiderült, hogy nem a csütörtöki volt az első cselekményük, hiszen 2022 áprilisában szintén egy szegedi lakásba hatoltak be, ahonnan 200 ezer forintot sikerült ellopniuk. Az azóta eltelt 1,5 évben a páros több Csongrád-Csanád vármegyei ingatlanba is betört, amellyel összességében mintegy 40 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.  

A gyanúsítottaknál a rendőrség házkutatást tartott, ahol jelentős mennyiségű készpénzre és telefonokra bukkantak, amelyeket le is foglaltak.  

A 47 és 38 éves makói férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. A páros ellen lopás bűntett gyanúja miatt indult eljárás.  
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!