Szegeden járt a Richter Egészségváros program

Belföld, 2023.06.04

Több mint 15 millió forint gyűlt össze a Richter Egészségváros program keretein belül, amellyel a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központját támogatták a résztvevők.

Richter Egészségváros Szeged
Szombathely, valamint Székesfehérvár után Szegedre érkezett a Richter Egészségváros rendezvénye, ahol ingyenes programokkal és nyereményekkel várták az égészségükért tenni akaró érdeklődőket. Mini egészségügyi intézmények nőttek ki a földből szombaton, ahol minden egyes sátorban szűrésekkel, tanácsadással, előadásokkal várták a szegedieket. A legnagyobb roham délelőtt volt, egy-egy népszerűbb szűrésen jelentős sorok alakultak ki. Óriási érdeklődés övezte többek között a csontsűrűségmérést, a koleszterinszint- és vérnyomásmérést, a prosztataszűrést, illetve a mell- önvizsgálat tanácsadást is.  

A rendezvény területére belépő minden egyes érdeklődő egy karszalagot kapott, amely rögtön 1000 forintos alapadományt jelentett a szegedi klinikának, egészen pontosan a poszt-covid osztálynak. A résztvevőknek minden egyes meglátogatott állomáson le kellett olvastatniuk a karszalagjukon lévő QR-kódot, amellyel újabb 500 forinttal támogathatták a poszt-covid ellátás korszerűsítését.  

A résztvevők amellett, hogy rengeteg mindent megtudhattak az egészségügyi állapotukról, még karitatív tevékenységet is végeztek. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 96. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson, továbbá számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt a látogatók. A preventív szűrések mellett, a nagyszínpadon szórakoztatta az egybegyűlteket Kocsis Tibor énekes is, az X-Faktor 2011-es második évadának győztese.  

A pontokat a Richter 17 órakor összesítette, a 15.214.000 forintos "csekket" pedig fél hatkor adták át ünnepélyes keretek között. A Richter Egészségváros program természetesen tovább folytatódik, a következő állomása Mátészalka lesz, ahol a Szalkay László téren várják az egészségtudatos résztvevőket június 10-én.

(Webrádió)

Címkék

Richter Egészségváros Szeged Széchenyi tér
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!