Szegeden járt Gyurcsány Ferenc

Belföld, 2021.07.28

Országjáró körútja keretében szerdán Makón, majd Szegeden járt a Demokratikus Koalíció elnöke, aki a választásokra hangolva kampányolt a DK miniszterelnök-jelöltje, illetve a párt által támogatott országgyűlési képviselő-jelöltek és az ellenzéki összefogás mellett.

Gyurcsány Ferenc Gyurcsány Ferenc negyed 7-kor kezdte beszédét a Széchenyi téren, ahol több mint száz szimpatizáns várta Magyarország egykori miniszterelnökét. A politikus láthatóan jó hangulatban érkezett a megyeszékhelyre, ahol kampánybeszéde nem nélkülözte a humoros pillanatokat sem. Gyurcsány Ferenc nem a számára sebtében összeállított színpadot használta, hanem az emberek gyűrűjében beszélt aktuálpolitikai kérdésekről a hallgatóságának, akik közül a szerencsésebbek kérdezhettek is a Demokratikus Koalíció elnökétől, aki érdekes módon annyira élesen nem kritizálta a kormányt, mint azt vasárnap Márki-Zay Péter tette a Klauzál téren. Beszéde elején a DK elnöke természetesen a jelenlévőket arra bíztatta, hogy támogassák az ellenzéki összefogás, illetve a párt országgyűlési képviselő-jelöltjeit az előválasztáson, Tóth Pétert és Binszki Józsefet. Előbbi a Jobbik, utóbbi a Demokratikus Koalíció színeiben indul a Csongrád-Csanád megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerületében, illetve 1. sz. választókerületében.

Többek között is kiderült, hogy a volt miniszterelnök bizony nem ülne le vitázni Toroczkai Lászlóval, a Mi Hazánk elnökével, ugyanis mint fogalmazott az alkotmányon kívüli mozgalmakkal nem vitatkozik, azokkal megküzd. Majd hozzátette: a Jobbik viszont kacskaringós úton de beverekedte magát a körön belülre, noha elismerte a két párt ideológiája a múltban nem is állhatott volna távolabb egymástól. Gyurcsány természetesen haza is beszélt, hiszen a jelen lévőket arra kérte, hogy a támogassák feleségét Dobrev Klárát is, aki mint köztudott a miniszterelnökségért indul. A DK politikusa még sok aktuális kérdést érintett beszéde során, ugyanakkor biztosra veszi, hogy többek között Szegeden és valamennyi fővárosi kerületben is nyerni fog az ellenzéki összefogás. Elismerte ugyanakkor, hogy nehéz helyzetben van az ellenzék, hiszen a lehetőségei sokkal korlátozottabbak, mint a jelenlegi kormánypárté. Gyurcsány Ferenctől beszéde végén a közönség soraiból is kérdezhettek a szerencsések, a politikus szívesen válaszolt többek között az elszámoltatásra vonatkozó felvetésre is.  

(Webrádió)

Címkék

Gyurcsány Ferenc
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!