Szegeden tartották a First LEGO League nemzeti döntőjét

Belföld, 2023.02.26

Február 25-én a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium adott otthont a First LEGO League nemzeti döntőjének, amelyen természetesen az intézmény csapata is indult.

First LEGO League nemzeti döntő

A dán óriáscég a First-el, a világ egyik legnagyobb robotikai közösségével összefogva hozta létre a First LEGO League-t, azt a versenysorozatot, amelyben világszerte több mint félmillió diák vesz részt.  

Az együttműködés célja, hogy a gyermekek játékos módon sajátítsanak el készségeket különböző tudományos területeken. A játékos versengés során a gyermekek valós problémákon keresztül ismerkedhetnek meg modern kihívásokkal és oldhatják meg azokat. A szabad kísérletezés során fejlődik a résztvevők kritikus gondolkodása, valamint a kapott feladatokon keresztül fejleszthetik problémamegoldó képességüket is.  

A versengés három kategóriában zajlik, amelyet életkorok alapján osztottak fel, a szegedi döntőben a legnagyobbak, vagyis a First LEGO League Challenge legjobb magyar csapatai mérték össze tudásukat a hétvégén.   


A regionális fordulókból az alábbi tíz csapat jutott be a szombati szegedi döntőbe:

  • ANK Robot Team Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium (Pécs)
  • Blokkolók Baráti csapat (Budapest)
  • Kardroid Karolina Àltalános Iskola és Gimnázium (Szeged)
  • Kastélydombi Nyerő Kockák Kastélydombi Általános Iskola (Budapest)
  • Over Engineering AKG (Budapest)
  • Izidumbu AKG (Budapest)
  • Cs Csapat Agóra Debrecen (Debrecen)
  • Keresztúri Ninjagók Eötvös József Általános Iskola (Bodrogkeresztúr)
  • Mobilis Bits MRGT Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. (Győr)
  • Fabton Fabton (Csíkszereda)

Az ország számos pontjáról érkeztek csapatok a megmérettetésre, amelyre a Karolina Általános Iskola és Gimnázium Kardroid csapata is kvalifikálta magát.  

Az ingyenes rendezvényén végén a legjobb 3 prezentációt is előadták a csapatok, amelyet követően a díjátadóra került sor.  

A robotverseny mellett LEGO kiállítás és interaktív LEGO játszóház is várta az érdeklődőket. A LEGO kiállításon bemutatott sportautók jelentős részét már látható volt a szegedi Agórában megrendezett Kockanapokon. Ferrarikat, Lamborghiniket, számos Volkswagent, sőt még egy DMC DeLoreant is megcsodálhattak a nézelődők. Mint megtudtuk a kiállított autók értéke jóval meghaladta a milliós értékhatárt, sőt volt olyan Ferrari Testarossa is, amely igazi ritkaságnak számít, akár csak a régen kiadott és gyűjtői darabnak számító Ferrari F40. 

(Webrádió)

Címkék

First LEGO League Karolina Nemzeti döntő
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!