Szegeden terjeszkedik a Bolt taxiszolgáltatása

Belföld, 2022.07.04

A Bolt Budapest és négy vidéki nagyváros után a nyár végén Szegeden tervezi elindítani taxi szolgáltatását.

Bolt app A Bolt ügyfelei eddig a főváros mellett Debrecenben, Pécsett, Nyíregyházán, valamint Miskolcon élvezhették a cég szolgáltatásait. A Csongrád-Csanádi megyeszékhelyen jelenleg a Tempó Taxi, a Taxi Plusz, a Rádió Taxi 3, a Tele 4 Taxi, valamint néhány szabadúszó alkotja a kínálatot, erre a viszonylag telített piacra lép be a Bolt, amely már több mint 45 országban van jelen Európában és Afrikában. Talán kevesen tudják, de a Boltot, amely eredetileg Taxify néven futott, egy akkor még 19 éves, középiskolás diák, Markus Villig alapította még 2013-ban. Az egész vállalkozás mindössze 5000 Euróból indult, amelyet az alig 19 éves cégtulajdonos fejlesztett ki és gyűjtött össze hozzá 50 sofőrt, méghozzá úgy, hogy személyesen "vadászta" össze őket Tallinn utcáin. Hihetetlen de mára mintegy 400 városban elérhető és több mint 100 millió ügyfele van. A vállalat egyébként arra törekszik, hogy felgyorsítsa az átmenetet a saját tulajdonú autókról a megosztott mobilitásra, jobb alternatívákat kínálva minden felhasználási esetre, beleértve a taxi szolgáltatást, a megosztott autókat és robogókat, valamint az ételkiszállítást.  

A cég folyamatosan keres sofőröket a szegedi csapatába, az országos taxirendeletnek megfelelően 10 évvel fiatalabb autókkal. Amennyiben valakinek nincs autója, a cég abban is tud segítséget nyújtani, ugyanakkor szívesen fogadják az elektromos autóval rendelkező sofőröket a környezetvédelem jegyében. A cég egyébként elkötelezett híve a mobilitási szektor okozta ökológiai lábnyom csökkentésének. A Bolt megkeresésünkre elmondta: a viteldíj a többi taxitársaság áraihoz fog idomulni, hasonló árazással fog működni. Szegeden egyébként jelenleg a legolcsóbban tudomásunk szerint a Tele 4 Taxi szolgáltat, hiszen a cégnél 790 forintos alapdíjat, 490 forintos kilométerdíjat, valamint 80 forint percenkénti időarányos díjat kell fizetni. A taxiszolgáltatás árai egyébként nemrég emelkedtek Szegeden is, akárcsak a fővárosban.  

A Bolt utasai nagyrészt a cég alkalmazását veszik igénybe, amit Androidon és IOS operációs rendszeren is megtalálhatnak a felhasználók. Az app-ból gyorsan, pár kattintással lehet címre autót rendelni. Fizetni az alkalmázoson keresztül, valamint készpénzzel és bankkártyával is lehet. Ugyanakkor az is rendelhet autót, aki nem szereti a modern kor vívmányait, hiszen lehetőség van telefonon történő rendelésre is.  

A Bolt kérdésünkre ugyanakkor hozzátette: a sofőröknek mindössze 10% jutalékot kell leadniuk a Boltnak és ezért cserébe élvezhetik az applikációs rendelések nyújtotta kényelmet munkájuk során. Sőt a cég egy ajánlói kampánnyal is készül a szegedi sofőrök számára, melynek keretében mind a meglévő, mind az új sofőr 25.000 forint jóváírásban részesül. A Bolt célja egyértelműen az, hogy rugalmas időbeosztást és magas kereseti lehetőséget biztosítson minden hozzájuk csatlakozó szegedi sofőr számára.  

A taxi szolgáltatás mellett a Bolt egyébként máshol e-roller kölcsönzéssel és ételkiszállítással is foglalkozik. Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, az alábbi linken megteheti.  

(Webrádió)

Címkék

Bolt Taxi Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!