Szegedi embercsempész család csuklóján kattant a bilincs

Belföld, 2022.11.30

Embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség egy négyfős társaság ellen.

Szegedi embercsempész A rendőrség apát, két fiát, valamint egyikük élettársát gyanúsítja illegális embercsempészéssel. A szövevényes ügyet, amely Csongrád-Csanád mellett Pest, valamint Bács-Kiskun megyét is érintette a KR NNI szegedi nyomozói göngyölítették fel, a bandát november 23-án fogták el.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztályának adatai szerint a 30 éves szegedi K. Zsolt irányította a másik két megyében elfogott embercsempészt is, akik közül az egyik a bűnbandát irányító férfi öccse volt.



A Pest megyei ügyben a bíróság 7 év fegyházbüntetést szabott ki a sofőrre, míg a Bács-Kiskun megyei ügyben a büntetőeljárást ehhez az ügyhöz egyesítették.  

Apa és két fia már régóta folytatta a migránsok szállítását a déli határszakaszról az osztrák-magyar határhoz. A migránsokat gépkocsival szállították és sok esetben egy előfutó autó biztosította a zökkenőmentes szállítást. Utóbbi gépkocsival jelezték az esetleges rendőri intézkedést, illetve ezzel kötötték le az egyenruhásokat is adott esetben. A Magyarország területére már átszökött migránsokat bújtatták, majd bérelt autókkal szállították őket a határhoz.

K. Zsolt volt a bűnbanda vezetője, irányította a többieket és tartotta a kapcsolatot a külföldi migránsokkal, míg élettársa a gépkocsik elrejtésében segédkezett. A férfi apja a szállításhoz használt autókat szerezte be, valamint a migránsok élelmiszerrel történő ellátását biztosította. A banda negyedik tagja szintén a migránsokat rejtegette a hatóságok elől. A bandavezér öccse segédkezett apjának az élelmiszer beszerzésében, valamint társával együtt illegális határátlépőket szállított az osztrák határhoz.

A Pest megyei rendőrök az M5-ös autópályán, Inárcs közelében kapcsoltak le egy 8 illegális migránst szállító járművet, majd K. Zsolt tudomást szerezve az elfogásról azonnal intézkedett, hogy a bizonyítékokat tüntessék el, amely azt bizonyította volna, hogy köze volt az embercsempészéshez. Nyáron szintén az M5-ös autópályán csaptak le a zsaruk Bács-Kiskun megyében, akkor a főszervező öccse, valamint társa akadt horogra, akik azóta is letartóztatásban vannak.

A banda vezetőjére és három társára KR NNI szegedi nyomozói november 23-a hajnalán csaptak le, amelyben a Készenléti rendőrség több bevetési egysége is részt vett. A férfi nem tudott elmenekülni és a rendőrök olyan hirtelen csaptak le rá, hogy semmilyen bizonyítékot sem volt ideje eltűntetni. A rendőrök a lakásban iratokat és kábítószert foglaltak le. A négy elkövető közül K. Zsoltot letartóztaták, a banda többi tagját kihallgatásuk után elengedték, szabadlábon védekezhetnek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!