Szegedi képzőművészek kiállításával nyílt meg a Wagner Udvar programsorozata

Belföld, 2022.07.04

Augusztus 21-éig látogatható a 30 éves SZÖG-ART Művészeti Egyesület Térszögek című kiállítása a szegedi Wagner Udvarban.

SZÖG-ART-Wagner-Udvar
Szombat délután ünnepélyes keretek között nyílt meg a Wagner Udvar nyári programsorozata, melynek keretében tizenegy szegedi képzőművész 22 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítást Wehner Tibor művészettörténész nyitotta meg Németh Istvánnal, a Szegedért Alapítvány titkárával együtt. A fém, fa és kőszobrokat ismert helyi művészek készítették. A Wagner Udvar nyitó programsorozata egészen augusztus 21-éig látogatható. Mint Németh István titkár elmondta, a Szegedért Alapítvány immár hatodik éve rendezi meg a Wagner Udvar programsorozatot, amelynek minden évben része egy szoborkiállítás. Júliusban ugyanakkor három zenei programmal is várja az érdeklődőket az alapítvány, amelyeknek szintén a Wagner Udvar szolgál helyszínéül. Július 7-én az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar együttese enged betekintést az ütőhangszerek világába, míg 11-én a Kosztándi Vonósnégyen lép fel a mediterrán hangulatú udvarban. Július 27-én Bozóki Andrea és Pavlovits Dávid tanítványai adnak gitárkoncertet.



A Szegedért Alapítvány Wagner Udvarban megrendezett programjaira a belépés díjtalan, helyfoglalás érkezés szerint történik.
(Webrádió)

Címkék

Szegedért Alapítvány Wagner Udvar programsorozat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!