Szegedi mélygarázsban lapult a 62 kg kábítószert tartalmazó autó

Belföld, 2023.01.02

A gépkocsi tulajdonosát, a 47 éves F. Józsefet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.

Szegedi mélygarázs, kábítószer, Tico
A szegedi férfit közös akció keretében fogta el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával karöltve 2022. december 29-én. A 47 éves szegedi férfit azzal gyanúsítják, hogy lakhelyén különböző típusú kábítószerekkel látta el népes vásárlóközönségét.


A férfira Szegeden, az északi városrész egyik utcájában csaptak le az egyenruhások, a nála lévő nylon zacskóból számos kábítószer került elő, többek között tabletták, amfetamin, valamint kokain is.  

Az elfogott férfi a kábítószerbirtoklás tényét a rendőröknek nem tagadta, a kereskedést viszont igen, annak ellenére is, hogy egy a nála talált sluszkulcs éppen illet abba, a rendszám nélküli és kábítószerrel teli Peugeot gépkocsiba, amelyre Tico, a kábítószerkereső kutya segítségével találtak rá az egyik közeli társasház mélygarázsában.

A mélygarázsban parkoltatott autóból számos kábítószer, többek között 3 csomagban kokain, 4 csomagban MDMA tabletta, 8 csomagban amfetamin, míg 46 csomagban marihuána került elő. Az összesen megtalált kábítószer mintegy 62 kilogramot nyomott, melynek feketepiaci értéke meghaladja a 367 millió forintot is.

A nyomozók vagyonvisszaszerzés címén a férfitól lefoglaltak 3 gépkocsit és 20 nagyértékű karórát is. A lefoglalt vagyontárgyak értéke mintegy 20 millió forint.

A 47 éves szegedi F. József ellen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, a férfit őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatását is.  

A férfi cselekményéért 5-20 évig vagy akár életfogytig tartó szababadságvesztéssel is számolhat.  
(Webrádió)

Címkék

Drogfogás Tico Szegedi mélygarázs

Galériánk

Szegedi mélygarázs, kábítószer, Tico Szegedi mélygarázs, kábítószer, Tico
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!