TV műsor

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye

Belföld, 2020.09.28

    Budapest, 2020. szeptember 28., hétfő (OS) - Álljon ki a magyar Országgyűlés a belarusz nép mellett!

Országgyűlési határozati javaslatot nyújtok be azért, hogy végre Magyarország is kifejezze szolidaritását a belarusz néppel, és világos üzenetet küldjön a nem demokratikusan megválasztott, illegitim elnök felé.

Ötvenedik napja tartanak a tiltakozások a választási csalással hatalomra került Lukasenka ellen Belaruszban. Ötvenedik napja hallgat a magyar kormány arról, mi az álláspontja az egyre súlyosbodó helyzetről. Hiába várunk arra, hogy Orbán Viktor határozottan elítélje a tüntetők elleni hatósági erőszakot, hiába várunk arra, hogy illiberális befolyását latba vetve követelje a tüntetők szabadon bocsátását - a miniszterelnök nem fog saját hű szövetségese ellen fordulni. Ezért kezdeményezem most a magyar Országgyűlés állásfoglalását Belarusz ügyében.

A határozattal az Országgyűlés - összhangban a Lengyel Szenátus hasonló határozatával és a lengyel miniszterelnök nyilatkozataival - kifejezné, hogy nem ismeri el a belarusz választások eredményét, nem tekinti legitim elnöknek Lukasenkát, illetve felszólítaná a belarusz vezetést, hogy állítsa le az állampolgárokkal szemben alkalmazott rendőri erőszakot, engedje szabadon az őrizetbe vett tüntetőket, és kezdje meg az új, szabad és demokratikus választások előkészítését. Fontos, hogy a határozattal Magyarország üzenjen: a belarusz néppel vagyunk!

Szél Bernadett


Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!