Széleskörűen alkalmazható vályogvakolatok

Belföld, 2020.02.18

A mesterséges adalékanyagoktól mentes, kiváló minőségű vályogvakolatok minden modern és környezettudatos elvárásnak megfelelnek.

naturicagroup.hu Népszerűségük nem meglepő módon növekszik, ráadásul előnyük kimagasló a szintetikus megoldásokkal szemben.  

Amit a vályogvakolatról tudni érdemes

  • Előállítása környezettudatos, életciklusa végén pedig komposztálható vagy akár újrahasznosítható.  
  • Az építési munkálatok közben könnyű vele dolgozni, mert rendkívül jól formázható újranedvesítés hatására.  
  • A penészedéstől nem kell tartanunk, mivel az ideális páratartalmat természetes módon szabályozza.  
  • Allergiások és érzékeny személyek számára kifejezetten ajánlott, ráadásul semmilyen mesterséges vegyi anyagot nem tartalmaz.  
  • A bekevert anyag napokig használható.

Vályogvakolat felhasználása

A klasszikusnak tekinthető vályogvakolatok két rétegben hordhatóak fel. Ennek megfelelően lesz egy alap és egy fedőréteg. Speciális homok, vályog és agyag keveréke a vályogvakolat, és gyártása során pedig sem hulladék, sem szennyvíz, sem bármilyen egyéb káros anyag nem keletkezik, így kiváló megoldás az építkezés során.  

Egyre többet alkalmazzák a vályogvakolatokat passzívházak esetén, de új építésnél vagy felújítás alkalmával is. Valamennyi helyiségben használhatjuk. A hálószobákban kifejezetten ajánlott alvászavarok csökkentésére, mivel képes leárnyékolni az elektroszmogot. Nagyobb mennyiségű levegő felvételére és tárolására is képes, aminek következtében hihetetlenül friss levegőt biztosít. Fürdőszobában is előnyös, mert páraterhelése nagy, melynek következtében páraelszívóra sem lesz szükségünk.

Modern farost hőszigetelések és vályog

A nagyszerű akusztikus tulajdonságokkal bíró farostlemezek innovatív szigetelésnek számítanak. Fantasztikus páraszabályozás által egészséges, tiszta mikroklímát teremtenek. Széleskörű palettáját és lehetőségeit a Naturica Group oldalán érdemes megnézni, ahol valamennyi farostlemez minőségi típusai megtalálhatóak.

Mivel a farostlemezek szigetelésével kiváló energiahatékonyságra tehetünk szert, biztosak lehetünk benne, hogy a rezsiszámla is csökkenni fog.

A vályogvakolat közvetlen felhordására is alkalmas. Mivel különböző típusokban is megvásárolható, felhasználását tekintve is igen változatos.  

Ismeretségi mutató

Bár egyre többen fedezik fel, hogy milyen környezettudatos és élhető megoldás a vályogvakolat alkalmazása, mégis sokan kétkedve fogadják képességeit. Talán még egyfajta negatív meglátás is sújtja.

Pedig mi az igazság? A vályogvakolat olyan professzionális prémium vakolat, mely előnyeivel méltán kiemelkedik a szintetikus társai mellől. Egy vályogvakolatú házban élni egyet jelent a jó levegővel, energiatakarékossággal és károsanyag mentességgel. Ráadásul a legtöbb falfelülethez használható, és széles választékban készíthetők el általa a különböző struktúrák is.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!