Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen

Belföld, 2020.10.27

Szélestörzsű repülőgépek karbantartására alkalmas új hangárt épít a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az állami tulajdonú Aeroplex Centreal European Kft. mintegy 10 milliárd forintból, az új épület alapkövét kedden helyezték el.

Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen A 8 ezer négyzetméter alapterületű hangárban egyszerre egy szélestörzsű, vagy négy keskenytörzsű repülőgépet tudnak kiszolgálni. Demény Árpád, az Aeroplex ügyvezetője az ünnepségen kiemelte, hogy a magyar légiipar számára is fontos a fejlesztés, mert eddig nem volt lehetőség szélestörzsű gépek karbantartására a budapesti repülőtéren.

Megjegyezte, a hangár felépítése része annak a stratégiának, amelynek részeként a kiszolgáló épületeket felújítják és bővítik is a jövőben.

Fónagy János, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy az Aeroplex a 2016-os menedzsmentváltás után olyan erős pénzügyi alapokkal rendelkező gazdasági társaság lett, amely nemzetközi szinten is elismert tevékenységet folytat.

Az új beruházás amellett, hogy 200 új munkahelyet teremt, segít Magyarországnak abban, hogy a repülőgép-karbantartás terén az élvonalba emelje az országot - tette hozzá.

Simon Katalin, a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a beruházás megvalósítása érdekében 3 milliárd forintos tőkeemelést hajt végre a vagyonkezelő a társaságban. Hozzáfűzte, hogy a fejlesztés révén 2023-tól évente 700 millió forinttal emelkedhet a cég bevétele.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta, több mint 200 társaság működik a ferihegyi légikikötőben, ezek stabilitása rendkívül fontos, mert 50 ezer háztartás megélhetését biztosítják.

Hozzátette, az üzemeltető az elmúlt egy évben 100 millió eurót meghaladó értékben hajtott végre fejlesztéseket: átadták a Cargo City árukezelő központot, az új csomagosztályozó rendszert és az 1-es utasmólót is.
(MTI)

Galériánk

Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen Szélestörzsű repülőgépeknek épít hangárt az Aeroplex Central European Kft. Ferihegyen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!